Aktuality

PODZIMNÍ KURZY A AKCE 2021

3.10.2021

PODZIMNÍ KURZY A AKCE 2021

Vážení příznivci podiatrie a příbuzných oborů,

přeji Vám příjemný vstup do podzimního období. Letní, odpočinkové období, je za námi a nastává opět kolotoč pracovních povinností. Pojďme si to alespoň trochu zpříjemnit například připravovanými akcemi a kurzy.

 

CO NÁS ČEKÁ JEŠTĚ V ŘÍJNU!

Začátkem října se můžete těšit na již dlouho připravovanou akci - Multidisciplinární přístup v péči (nejen) o nohy diabetiků
1. – 2. 10. 2021
Tento velkolepý kongres nabízí odborný program reflektující nejen aktuální trendy oboru, ale je zejména platformou pro setkání odborníků, jako jsou lékaři, sestry, pedikérky, fyzioterapeuti.
    • Těšit se můžete na přednášky těch nejlepších specialistů z praxe.
    • Bohatý a zajímavý program včetně pořádaných workshopů a výstav.
    • Nyní máte poslední šanci zakoupit si vstupenky 

8. 10. 2021 Workshop – Dětská noha
Trénink a korekce dětské nohy jsou ve fyzioterapii stále aktuálnější, byt´ minimálně teoreticky i prakticky zvládnuté. A proto se v rámci workshopu budeme věnovat a diskutovat některá témata dětské nohy. Podívejte se na celý program workshopu. 

8. 10. 2021 Pedikérský den
Tradiční Pedikérský den pořádaný ČPS v rámci veletrhu For Beauty. Podívejte se na celodenní program. 

9. 10. 2021 Workshop - Aktivní odraz, sportovní obuv
Workshop je určen pro doplnění znalostí sportovních trenérů, sportovních fyzioterapeutů a sportovců samotných o funkci nohy. Program bude rozdělen na teoretickou a praktickou část. Přečtěte si detaily akce

20. 10. 2021 Certifikovaný kurz - Funkční diagnostika nohy, její aktivní kinezioterapie a individuální korekce
První ucelený certifikovaný kurz (dále CK) pro fyzioterapeuty, zabývající se do hloubky diagnostikou, terapii a ortotikou nohy. Účelem CK je rozšířit postgraduální vzdělání fyzioterapeuta z hlediska: - funkce a dysfunkce nohy, biomechaniky/patobiomechaniky dolní končetiny - klinické a přístrojové diagnostiky funkce nohy - dolní končetiny, - indikace individuálního návrhu a přizpůsobení vhodné stélky, - aktivní pohybové terapie nohy a dolní končetiny a tím rozšířit spektrum terapeutických možností pro řešení potíží pacienta ve smyslu obnovení funkce nohy a celé dolní končetiny. 

22. 10. 2021 Kurz - Ošetřování zarůstajících nehtů Metodou Arkady
Během kurzu je provedeno 5 výkonů na zarůstajících nehtech. První výkon provede instruktor a další 4 výkony provedou již sami účastníci - každý provede jeden výkon a další výkony může sledovat a učit se od svých kolegů. 
 

CO NÁS ČEKÁ V LISTOPADU!

5. 11. 2021 Podiatrické setkání ve Žďáru nad Sázavou
Náhledy a zkušenosti v diagnostice a terapii obtíží v oblasti nohou se mohou u odborníků různých disciplín odlišovat. A to je příležitost a podnět k inspirativní diskusi a vzájemné obohacení. Podívejte se na pozvánku a program akce

5. 11. 2021 Certifikovaný kurz - Metoda Arkady I. Stupeň
Teoretické a praktické seznámení s nápravou zarůstajících nehtů patentovanou metodou Arkady. Nácvik postupu ošetření pro různé stavy zarůstání nehtů. Certifikát opravňující k ošetřování zarůstajících nehtů metodou Arkady.

17. 11. 2021 Přeškolení na přístrojovou pedikúru
Co je to přístrojová pedikúra, výhody a možnosti ošetření přístrojem, specifika ošetření u diabetiků, druhy přístrojů, druhy a použití rotačních nástrojů, dezinfekce, sterilizace, údržba, čištění přístroje, praktická část.

26. 11. 2021 Mezioborové sympozium Syndrom diabetické nohy
Akce je pořádána ve spolupráci s Podiatrickou sekcí ČDS ČLS JEP a Českou chirurgickou společností ČLS JEP. Celý program akce najdete zde
 

Zpět na přehled aktualit

Newsletter

Přihlašte se k odběru newsletteru a budete dostávat aktuální informace do Vaši e-mailové schránky:


(určeno pro nečleny)